bygg högtalare själv konstruera montera älska njuta lyssna bäst bästa billiga lågpris bygg själv bygga själv köpa köptips audiofil audiofilhögtalare Hi-Fi hifi hajfaj perfekt ljud musik musikälskare perfekta studiomonitorer studiohögtalare hifihögtalares
RIAA-21 High-end RIAA-steg för inbyggnad. 795 kr inkl nätdel.


Många som testlyssnat i vår butik har frågat om det går att köpa RIAA-steget vi har i Preamp 2 separat, för inbyggnad i befintlig låda eller skivspelare. Och nu är det klart.
Enbart diskreta komponenter (ingen IC) med tre optimerade förstärkarsteg:
  • Linjärt ingångssteg med AC-avkopplad bias för lägsta möjliga brusnivå
  • Linjärt andrasteg med justerbar känslighet så att alla pickuper med 1 - 8 mV signalspänning passar, dvs i stort sett alla MM-pickuper + MC-pickuper med lite högre utspänning typ Denon DL-110 mfl*
  • RIAA-kompensering i tredje steget där medelförstärkningen = 1 för hög följsamhet till RIAA-kurvan
Resultatet är ett rent, detaljrikt och lättlyssnat ljud i hela registret. Och när pick-upen lämnar skivan är det nästan helt tyst, brusnivån ligger långt under graverbruset på en vinylskiva.
Till skillnad från RIAA-17 sitter in- och utgångskontakter och DC-uttaget direkt på kortet i stället för på separata kablar.
En självhäftande borrmall för exakt placering av hålen medföljer. Sätt fast mallen på ytan som RIAA-21 ska monteras på, borra vid markeringarna, ta bort etiketten och skruva fast enheten. Snabbt och enkelt.

Så om du vill ha ett riktigt bra RIAA-steg för inbyggnad är det här något av det bästa du kan hitta, oavsett pris.
Inbyggnadsmått: Höjd 35 mm, bredd 70 mm, djup (innanför panelen) 70 mm.
Nätdel ingår i priset.
Pris: 795 kr. Fraktklass A1.

Mejla oss, eller ring 070 776 00 45 (vardagar 11-17).

Montering av RIAA-21:
Använd inte RIAA-21 utan att montera den i en låda. Se också till att ingenting på kretskortet kan komma i beröring med något som leder ström (metall). (Om några lödningar på kretskortet kommer i kontakt med något av metall när strömmen är på kan modulen gå sönder.)
Eftersom anslutningarna är fast monterade på kortet är det relativt noga att hålen för montering och uttag hamnar rätt.
Här är de inbördes förhållandena när man borrar direkt i en befintlig låda, de större hålen (10-11 mm) är för uttagen, de mindre för fastskruvning av modulen, det görs alltså på RCA-uttagen. Dessa är stabila nog att sedan hålla kortet på plats.

Om det känns svårt att borra hål noggrannt i en befintlig låda kan det underlätta att helt enkelt ta upp ett rektangulärt hål, 35 x 90 mm, i lådan, och i stället borra hålen i en lös front (55 x 110 mm) av något tunt material som sedan skruvas fast med två skruvar på lådan.För att göra det extra enkelt skickar vi med en självhäftande borrmall, 55 x 110 mm, som du helt enkelt sätter fast på lådan eller frontplattan, och sedan borrar i de kryssmarkeringar som finns på mallen. Så blir det rätt utan att du behöver mäta upp olika punkter själv. När borrningen är klar, ta loss mallen och skruva fast RIAA-21, Det bör inte ta många minuter.
Så här ser den självhäftande borrmallen ut som medföljer i RIAA-21-satsen , verklig storlek 55x110 mm.
Lös front: Lägg på den självhäftande mallen, borra 10-11 mm hål mitt i de fem x -markeringarna och 3,5 mm hål mitt i de  fem + -markeringarna. Ta sedan loss mallen och montera RIAA-21-modulen.
Direkt i en låda, utan separat front: Lägg på mallen, borra 10-11 mm hål mitt i de fem x -markeringarna, 3,5 mm hål mitt i de tre mittersta + -markeringarna, dock inte i de längst till höger och vänster, de behövs bara vid lös front som ska skruvas fast i en låda efteråt.Som du ser är det inga konstigheter. Allt du behöver göra själv är att borra några hål och skruva fast RIAA-21-modulen. Anslut skivspelarens pickup till vänster RCA-kontakter och förstärkarens ingångar till höger RCA-kontakter, plugga in nätdelen och njut av musiken!

Som sagt, det här är exakt samma RIAA-steg som vi har i Preamp 2. Skillnaden är att Preamp 2 dessutom har tre andra ingångar (för CD, DVD, DAC, mobiltelefon, surfplatta eller dator...) och volym-, balans-, diskant- och basreglage så att man kan finjustera ljudet om en inspelning inte är riktigt som den ska. Och så är förstås Preamp 2 helt färdigmonterad i låda, bara att koppla in. Länk till Preamp 2 om du vill veta mer om den.