Sidan är uppdaterad 2023-01-13.
OBS. Numera hittar du länkar till korrekta ritningar i PDF-format på de olika högtalarmodellernas sidor (se länkar nedan). Så att du kan bygga lådorna i förväg, innan du fått hem högtalarsatserna.
(Ritningar på papper kan levereras med högtalarsatserna mot ett tillägg på 20 kr. Meddela oss i så fall detta i samband med beställning.)

Våra högtalare är för dig som vill ha riktigt bra ljud, oavsett vilken musik du spelar. Ändå till låga priser eftersom du monterar ihop dem själv.
Kolla våra kunders recensioner på facebooksidan (länk uppe till höger),
det är inte många högtalare som får så mycket beröm, oavsett vad de kostar.
Våra SQ-50-högtalare finns i dussintals inspelningsstudior och i tusentals svenska och utländska musikälskares hem. De är kända för sin levande och äkta musikåtergivning där minsta detalj finns med, rent och klart. Och dessutom med förmågan att gå rejält djupt i basen utan att bullra, även vid måttlig volym.
Du kan lyssna på din favoritmusik i timmar utan att tröttna.

Vi har också ortoakustiska lådor inspirerade av Carlsson- högtalarna från 1960-talet, med samma höga ljudkvalitet, och ett par Voigthorn för dem som vill ha den speciella klang som bara hornhögtalare har.


Vill du ha enstaka högtalarelement eller filter? Klicka här.


Kabel, anslutningskontakter, filter mm), klicka här.

Länkar till de olika högtalarmodellerna:
SQ-50H (bilden till höger, vår mest byggda högtalare), SQ-50L (precis samma, fast lägre och i stället djupare), SQ-50-20 (samma, men mindre låda, ändå med bra bas), SQ-5020C (den nya lilla carlssonlådan med stort ljud), MB-50 (bokhylle /  vägghögtalare), CS-50 (center), VH-1 (Voigts 30-talspatent, en kombination av horn- och kvartsvågshögtalare).
Bildgalleri, klicka här. Bilden ovan till höger = en av våra egna SQ-50H.


Här är några exempel på hur lådorna kan se ut, man väljer ju själv när man bygger.

Guide för val av högtalare som passar just dig:
Välj först vilken kolumn som stämmer med dina behov. Läs sedan alternativen nedanför ditt val.
SQ-50-serien för högsta möjliga ljudkvalitet.

Ovanligt rent, ofärgat och detaljerat ljud som gör musiken extra njutbar. Så rent att de inte bara uppfyller högt ställda krav i hemmamiljö, utan också kan användas som referenshögtalare i inspelningsstudior.
Återger all sorts musik så som den spelades in, helt enkelt. Gäller alla högtalare här nedan.
Slutna lådor och hornhögtalare.

Slutna lådor kan göras ganska små, men får då ett svagare basregistrer.
Hornhögtalare låter "stort och intensivt" men har den speciella klang som är typisk för hornhögtalare. En del älskar den, andra inte.
Uppgraderade 2017:
Golvhögtalare i fullstorlek (80 eller 120 cm höga). Går hela vägen ner i subbasområdet med ren och djup bas också vid låg volym, vilket kan vara bra när man vill lyssna på musik sent på kvällen utan att störa grannarna eller resten av famljen.
Hifihögtalare av allra högsta klass.
Innervolym drygt 50 liter.
SQ-50L eller SQ-50H
Minsta möjliga lådvolym. Rent ljud, men svag bas.
Kompletteras med subbaslåda om man vill ha med "hela" musiken.
Nyhet 2019:
Avsevärt mIndre låda, men samma höga ljudkvalitet och trots storleken riktigt bra basdjup när man spelar med normalvolym eller högre.
Innervolym c:a 20 liter.
Nyhet 2019:
CS-50: Centerhögtalare.
Sluten liggande låda, lika hög ljudkvalitet som SQ-50-högtalarna men avpassad för centerkanalen i ett 5:1-system som inte går djupare än 100 - 120 Hz.
Nyhet 2020:
Rundstrålande högtalare (typ "Carlsson"). Samma höga ljudkvalitet och basåtergivning som SQ-50-20 men rundstrålande, vilket gör lådorna extremt lättplacerade eftersom musiken låter ungefär likadant var man än är i rummet, och oavsett som man lyssnar sittande eller går omkring i rummet.
Detta är den vita "kuben" med svart tyg längst till höger i bilden.
Innervolym c:a 20 liter.

Vår äldsta modell, från 1997, uppgraderad hösten 2021:
VH-1 Hornhögtalare.

Extra hög närvarokänsla och extra luftigt ljud, men inte strikt neutralt. Hög mysfaktor när man spelar äldre musik. Fyller ganska stora rum redan vid låg förstärkareffekt och basen räcker till det mesta.

Högtalare för dig som bara behöver lite ljud i bakgrunden eller dunka- dunka- ljud på en fest:
Med så låga krav kan du köpa dina högtalare på en stormarknad,.


Vi har väldigt höga krav på ljudkvalitet. Det är därför vi till skillnad mot många andra bara har ett fåtal grundkonstruktioner. SQ-50-serien för verkliga finsmakare med riktigt höga krav, en hornhögtalare, VH-1 och två slutna lådor för speciella ändamål.  Av de mängder av högtalarelement vår huvudleverantör har, använder vi bara de bästa i sin klass. För säkerhets skull testar vi dem också individuellt så att vi kan garantera att högtalarelementen är perfekta när de lämnar oss.
Så när du bygger någon av våra högtalare kan du känna dig trygg. Följer du våra anvisningar och använder våra högtalarsatser får du ett ljud som skulle kostat många gånger mer i "fina butiken".
Och när du bygger själv kan du välja en ytbehandling (lack, folie, tapet et.c.) helt efter din egen smak eller för att de ska smälta in i rummet.